top of page

Pelissä käytettävät säännöt

​

1. Airsoft aseet ja silmäsuojaimet

​

1. 1. Silmäsuojaimet

Jokaisella pelaajalla on oltava hyvät silmäsuojaimet. Suojaimen tulee olla sellainen, että se kiinnittyy hihnalla ja painautuu ihoon joka reunastaan. Silmäsuojaimen jokaisen osan on kestettävä 3J voimalla tuleva osuma, eikä siinä saa olla kuulan mentäviä aukkoja. Pelinjohto pidättää oikeuden testata epäilyttävät suojalasit pelin tehokkaimmalla aseella, testissä rikkoutuneita suojalaseja ei korvata.

 

Sangallisten lasien käyttö on kielletty alle 18 vuotiailta.

Lisäksi pelinjohto suosittelee myös hampaiden suojaamista.

Silmäsuojaimet on pidettävä päässä koko pelin ajan. Mikäli jossain näkyy ihminen ilman silmäsuojaimia, on peli huudettava seis välittömästi ja tilanne selvitettävä.

​

1. 2. Airsoft aseet ja Viritysrajat

Aseissa ei saa pitää mitään lisäkalustoa kiinni, kuten äänenvaimentimia tai kiikari/punapistetähtäimiä. Tarkka-ampujia tästä pelistä ei löydy, ellei aseessa ole korrekti kiikaritähtäin.

​

Suosittelemme että aseilla ammutaan kertatulta, jos aseesi ei kykene siihen niin ammutaan lyhyitä maks. muutaman sekunnin purskeita. Ajanmukaisilla konekivääreillä(MG42, Bren, M1919) voi ampua niin pitkää sarjaa kun haluaa.

​​

Tehorajat: Pistoolit ~1J, Sarjatuleen kykenevät aseet 1.7J, Konekiväärit ~2J, Pulttilukkokiväärit 3J(vahva suositus alempaan tehoon poislukien ajanmukaisella kiikarilla varustetut kiväärit)

 

Oikeiden, toimivien tuliaseiden tuominen pelipaikalle on kielletty. Dekoaseella saa pelata, silloin ei vain voi osua kehenkään.

​

1. 3. Lähitaisteluaseet

Lähitaisteluaseiksi hyväksytään pehmustetut, "bofferi"-tyylin astalot. Mikäli tuot mukanasi lähitaisteluaseita, kysy niille pelinjohdon hyväksyntää ilmoittautumisen yhteydessä tai etukäteen. Veitsen voi rakentaa leikkaamalla sen solumuovilevystä, eli esimerkiksi retkipatjasta, ja päällystämällä teipillä.

​

1. 4. Muut aseet

Pelissä suositellaan käytettäväksi heitettäviä kaasutoimisia airsoft kranaatteja. Vain kaupallisia pyroteknisiä heitteitä voi myös käyttää mutta vain pelinjohtajan toimesta/luvalla.

​

2. Pelin kulku

​

2. 1. Pelin alku

Peli alkaa vain kun pelinjohto huutaa "PELI ALKAA!" Kaikki toistavat huudon. Kaikki aikataulut ovat viitteellisiä, ja peli alkaa tosiaan vasta ja vain pelinjohdon käskystä.

​

2. 2. Pelin keskeytyminen

Kuka tahansa voi keskeyttää pelin riittävällä syyllä. Peli keskeytetään huutamalla "PELI SEIS!" Kaikki toistavat huudon. Huutoon sopii myös kuuluttaa keskeytymisen syy. Keskeytymisen syyn kadotessa peli jatkuu huudolla "PELI JATKUU!" Kaikki toistavat huudon.
Pelin keskeytymisen aiheuttamia syitä voi olla esimerkiksi vaaratilanne, tai pelialueelle eksyneet pelin ulkopuoliset, suojautumattomat henkilöt. Kuka tahansa voi keskeyttää pelin milloin tahansa. Pelin keskeyttämisestä valittaminen saattaa johtaa porttikieltoon, mikä tahansa syy on riittävä huutoon.
Pelinjohto saattaa keskeyttää pelin myös muista syistä.

​

2. 3. Pelin loppu

Peli loppuu vain pelinjohdon eri käskystä. Kukaan muu ei saa lopettaa peliä. Peli loppuu, kun pelinjohto huutaa "PELI LOPPU!" Kaikki toistavat huudon. Pelin loppumisen jälkeen kaikki pelaajat kerääntyvät välittömästi sille paikalle, jossa alustus pidettiin koko porukalle. Pelien jälkeen on aina loppupuheet ja muuta lopetustoimintaa joissa kaikkien tulee olla paikalla.

​

3. Taistelu

​

3. 1. Airsoft-aseella ampuminen

Järkeä saa ja täytyy käyttää airsoft aseella ammuttaessa. Mikäli mahdollista, tulee välttää herkkiin paikkoihin, kuten päähän ampumista. Pelinjohdolla ei ole mahdollisuutta valvoa koko kentän toimintaa tai selvittää riitatilanteita, joten pakkomääräyksiä ei ole - luotamme pelaajien järkeen. Päähän ampuminen ei siis ole kiellettyä, sillä emme halua sääntöihin pahaa porsaanreikää! Jos saat osuman päähän siksi, ettei muuta ollut näkyvissä, saat syyttää itseäsi. Aina on syytä pysyä rauhallisena, sillä vahingossa sattuu ja tapahtuu.
Viritettyjen aseiden omistajat joutuvat noudattamaan erityistä varovaisuutta. Mikäli viritetyillä aseilla törttöillään, toisin sanoen lähinnä ammutaan läheltä liikaa arkaan paikkaan, voi tämä toiminta johtaa pelistä poistamiseen ja jopa porttikieltoon.

​

3. 2. Ammutuksi tuleminen

Osuma mihin tahansa pelaajassa kiinni olevaan varusteeseen lasketaan osumaksi. Jos siis rinkan päällä keikkuva makuupussi tai naamioviitta keräävät kuulavanoja, lasketaan sinut osuman saaneeksi ja saat syyttää vain itseäsi. Osumien määrällä, eli sarjan pituudella ei ole väliä, pitkäkin tikkaus lasketaan yhdeksi osumaksi.
Myös omien tulitus lasketaan osumaksi. Selkeätä kimmoketta ei ole pakko ottaa, mutta jos on vähänkin epävarmuutta, lasketaan se osumaksi.
Aseosumat poistavat ainoastaan osuman saaneen aseen pois pelistä. Peliä saa jatkaa tällöin vara-aseella, tai vaikka aseetta. kymmenminuuttinen yhtäjaksoinen omassa tukikohdassa oleskelu tai respalla käyminen palauttaa aseen käyttöön.

​

Osuman saatuaan pelaaja älähtää tuskaisesti ja vaipuu maahan vaikeroimaan eli ns. eläytyy ja ottaa raatoliinan esiin, raatoliina on pakollinen. Osumaa ei tarvitse huutaa, sen sijaan osuman jälkeen leikitään haavoittunutta. Showta ei ole pakko vetää yli, hiljaakin voi kärsiä.
haavoittuneena olemisen aikaa ei ole rajattu, voit odottaa kavereita vaikka koko loppupelin, jos siltä tuntuu. Suosittelemme kuitenkin nousemaan viimeistään kohtuullisen ajan jälkeen ylös. 

​

Haavoittuneen pelaajan parannus tapahtuu vähän niinkuin oikeasti. Kaikille pelaajille on annettu sideharsorullia, joilla he sitovat kanssa pelaajan "vammat". Sidos on tehtävä osumakohtaan. Sidos on tehtävä pysyväksi ja koko rulla on käytettävä. Haavoittunut, paikattu pelaaja voi palata normaalisti peliin sidontaoperaation jälkeen.

​

Haavoittunut ei saa ampua, eikä muutenkaan osallistua hyödyllisesti taisteluun tai toimintaan. Haavoittunut saa käsillänsä hitaasti ryömien mennä parempaan suojaan. Kaverit voivat myös kantaa haavoittuneen suojaan ja sitoa.

Vastapuolen haavoittunutta pelaajaa voi ampua uudestaan jolloin tämä eliminoituu pelistä pois

 

Toisen osuman haavoittumisen jälkeen saaneet makaavat maassa kunnes tilanne on ohi. Tämän jälkeen he poistuvat tukikohtaansa tiettyyn paikkaan osoitetulle henkiinheräämispaikalle(respalle), josta pääsee takaisin peliin 10-15 min. odottelun jälkeen. Eliminoituneet eivät pidä asetta uhkaavasti kahvasta, ja pitävät yhtä tai molempia käsiä päänsä päällä tai raatoliinaa esillä. Eliminoituneet pelaajat eivät saa jäädä juttelemaan keskenään tai vielä mukana olevien pelaajien kanssa, vaan poistuvat paikalta mahdollisimman pian ettei tapahdu väärinkäsityksiä.

 

3. 3. Käsikähmä

Voit tuhota vastustajan pelinjohdon hyväksymällä lähitaisteluaseella. Pelkkä hipaisu ei riitä, vaan toimintaan on käytettävä saman verran aikaa kuin täysin nappiin onnistuneen suorituksen suorittaminen oikeassa elämässä. Voimaa ei kuitenkaan ole tarvis käyttää. Kuristusotteita ja muita vastaavia ei ruveta käyttämään.
Bofferiaseen osuma lasketaan samalla tavalla kuin kuulapyssynkin. Ensimmäisestä osumasta "haavoittuu", ja haavoittuneena osuman saaminen kohtaa "kuolemaan".

​

4. Muut säännöt

​

4.1 Tukikohdat

Kummallakin osapuolella on oma tukikohta koko pelin ajan jonka läheisyydessä on myös respapaikka. Toisen osapuolen tukikohtaa ei saa mennä tiedustelemaan tai hyökätä sitä vastaan ilman erillistä käskyä pelinjohdolta.

​

4.2 Epäsuora tuli

Asemissa olemisen pahin pelko on olla vihollisen tykistön tai ilmavoimien maalialueella. Tiedät iskun lähestyvän, jos kuulet korvassasi äänen "lentokoneen pörinää" tai "viheltää". Silloin kannattaa syöksyä suojaan ja kehottaa muita tekemään samoin. Iskun käytännön materialisoituminen on pelinjärjestäjien heittämät pyrotekniset heitteet joista lähtee ääntä ja savua jotka ovat lähinnä tuomassa tunnelmaa ja fiilistä mutta toivomme teidän syöksyvän suojaan ja eläytyvän tilanteeseen.

​​

4.3 Muut

-Pelialueella ei saa roskata, vie tuomasi roskat kotiin.

​

-Pelialueella saa käyttää VAIN BIOKUULIA, tämä sääntö koskee kaikkia aseita ja kuulapainoja. Ei poikkeuksia.

​

-Kaikki osallistujat ovat tapahtumassa omalla vastuullaan, järjestäjät, paikallinen yhdistys tai maanomistaja eivät vastaa loukkaantumisista tai omaisuus vaurioista, osallistumalla peliin hyväksyt tällä sivulla esitetyt säännöt.

​

-Jos peruutat osallistumisesi kuulaportissa ilman hyvää syytä viikkoa ennen tapahtuman alkua niin järjestäjä tulee perimään osallistumismaksun jälkikäteen. tämän siksi koska järjestäjä panostaa paljon omaa aikaa ja vaivaa tapahtuman järjestämiseen ja viimehetken peruutukset vaikuttavat budjettiin negatiivisesti koska esim. proppeja ja savukranaatteja hankitaan jo hyvissä ajoin ennakkoon.

bottom of page